Opleiding tot internist-allergoloog/immunoloog

De breed in de pathofysiologie, diagnostiek en de immuunmodulerende behandeling van immuungemedieerde aandoeningen opgeleide internist allergoloog-immunoloog zal in de praktijk veelvuldig (consultatief) samenwerken met specialisten in andere differentiaties binnen de Interne geneeskunde (Infectieziekten, Nefrologie, Vasculaire geneeskunde, Hematologie en Endocrinologie), en met specialisten uit andere vakgebieden zoals de Longziekten, Neurologie, Reumatologie, MDL, Dermatologie, Cardiologie, Oogheelkunde, KNO-Heelkunde en Kindergeneeskunde. Het vakgebied Allergologie-Klinische immunologie is als horizontaal en discipline overstijgend te karakteriseren.

De opleiding binnen de enkelvoudige differentiatie Allergologie-Klinische immunologie leidt aios op om zowel binnen de Allergologie als binnen Klinische immunologie werkzaam te kunnen zijn.

Opleidingsklinieken

Een overzicht van alle opleidingsklinieken Interne Geneeskunde, inclusief de adresgegevens, de namen van de opleiders en plaatsvervangend opleiders vindt u in de onderstaande bijlage.

Dit overzicht wordt regelmatig geactualiseerd. Echter, wanneer een nieuwe opleider benoemd wordt, zal deze pas vermeld worden in dit overzicht nadat het NIV bureau hier officieel bericht van heeft ontvangen van de RGS. Hier is dus sprake van enige vertraging.

 

Opleidingsklinieken (versie 5 maart 2020)

Opleidingsklinieken differentiaties (versie 5 maart 2020)

 

Meer informatie over de opleidingsklinieken vindt u op de website van de Nederlandse Internisten Vereniging